Rondreis Turkije. Zon, zee en strand

Je kent Turkije ongetwijfeld als zonnige vakantiebestemming. Vooral jongeren zoeken hier zon, zee en strand op en duiken graag het nachtleven in. De vele luxe all-inclusive resorts maken Turkije een perfecte bestemming voor een strandvakantie. Maar wist je dit land veel meer te bieden heeft dan bananenboot en baklava? Voorbij het massatoerisme ligt het echte excentrieke Turkije verborgen. Tijdens een rondreis door Turkije ontdek je dit soort pareltjes.

Natuurwonderen tijdens je rondreis bekijken

Dacht je dat indrukwekkende rotsformaties alleen aan de andere kant van de wereld te vinden zijn? Vergeet Ayers Rock in Australië, je vindt het veel dichterbij huis. In het midden van Turkije ligt net zo’n prachtig natuurwonder, Cappadocië. Niet zonder reden staat het op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Je vindt hier ondergrondse steden en puntige rotsen, feeënschoorstenen genoemd. Meteen een mooi scrabbelwoord. Met maar liefst een oppervlakte van 800 km2 is dit miljoenen jaren oude gebied een echte toeristenmagneet. Is het niet eeuwig zonde om op je resort te blijven en dit te missen?

Historie van Turkije

Turkije heeft een rijk en kleurrijk verleden. Door deze lange geschiedenis zijn verspreid over het hele land veel overblijfselen van Romeinse steden te vinden. Efeze ken je waarschijnlijk wel. Na Rome is dit de grootste stad van het Romeinse Rijk, dus absoluut een bezoek waard. In het theater vinden tegenwoordig concerten plaats. Naar Sting luisteren in een Romeins amfitheater? In Efeze kan het.

Tijdens een rondreis Turkije kun je nog veel meer Romeinse overblijfselen opzoeken. Zoals bijvoorbeeld Miletus. Het theater van deze stad is opgebouwd uit ontelbaar veel kleine stenen. Heel even denk je dat je naar een Maya-stad kijkt.

Twee continenten

Natuurlijk moet je ook een stedentrip door Istanbul doen tijdens Rondreis door Turkije. Ooit was het een Griekse stad. Na de verovering door de Romeinen bleef het ruim duizend jaar lang de hoofdstad van het Oost-Romeinse rijk. Het heeft talloze plunderingen en aanvallen doorstaan. Tegenwoordig heeft de stad ruim 14 miljoen inwoners en is van de weinige steden ter wereld die op twee continenten ligt. In deze wereldstad vind je niet alleen geschiedenis, maar kun je ook fantastisch eten en bazaars bewonderen.

Arabische sfeer

Een bezoek aan Istanbul brengt je in Arabische sferen. De stad heeft diverse moskeeën die je kunt bezoeken. De Blauwe Moskee is de bekendste, maar de Süleymaniye Moskee en de Nieuwe Moskee zijn minstens zo indrukwekkend. Let ook vooral op de plafonds als je binnen bent! De lokale gerechten proberen is een must tijdens een bezoek aan wereldstad Istanbul. De Turkse keuken gaat veel verder dan alleen kebab. Elke wijk heeft zijn eigen specialiteit. Ontdek ze allemaal en verwen je smaakpapillen, die hebben tenslotte ook vakantie.

Bijzondere plekjes om te bezoeken tijdens je rondreis

Niks is zo leuk om tijdens een rondreis door Turkije speciale plekjes op te zoeken. De haven van Fethiye is zo’n bijzondere locatie. 007 fans herkennen het ongetwijfeld als opnamelocatie uit de film Skyfall. Er zijn nog veel meer indrukwekkende stukken van Turkije te ontdekken. Verlaten stadje Kayaköy vlakbij Fethiye bijvoorbeeld. Wat ooit een Grieks stadje was is nu een spookstad. Ruim 500 verlaten huisjes en kerken zijn het decor van wat wel een film lijkt. Behalve verlaten stadjes heeft Turkije talloze andere magische plekken met lagunes, grotten en steile bergen. Tijdens je rondreis ontdek je ze allemaal. Vergeet vooral geen foto’s te maken.

Rustige stranden

Toch die azuurblauwe zee in? Turkije is natuurlijk niet voor niets ideaal voor een heerlijke strandvakantie. Een aangenaam klimaat met temperaturen boven de 30 graden in de zomermaanden maken een duik in het water wel erg verleidelijk.

Je kunt het massatoerisme tijdens een rondreis makkelijk vermijden en kiezen voor rustigere stranden. Op deze verborgen stranden heb je geen last van drukte. Er is keuze genoeg langs alle kusten. Bijvoorbeeld tussen de olijfbomen in Gemiler, in relaxed Cirali waar je lekker kunt luieren, of het door bossen omringde Kabak.

Watersport

Niet alleen is de kust van Turkije uitermate geschikt voor strandliefhebbers. Of je nu van drukte of van je privacy houdt, dit land biedt voor ieder wat wils. Is jouw idee van vakantie vooral gave dingen doen, zoals watersporten? Tijdens een rondreis door Turkije zoek je de beste plekken op. Je vindt de beste locaties in de Middellandse Zee voor windsurfen of kiteboarden langs de Egeïsche kusten van Turkije. Met warme watertemperaturen en ’s ochtends vaak een zachte wind voor beginners kun je hier goed je surfskills testen. Kan dat ook weer van je bucketlist af.

December 21, 2018 Posted by in Uncategorized

0 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *