Haaf in Istanbul

Na de ellende van de reis, kwam er gauw gelukkig wat zonneschijn… in de woonkamer van de hostel kwam ik een poolse klasgenoot tegen die ook de taalcursus gaat volgen. Het was wel fijn om gelijk gezelschap te hebben. De volgende ochtend besloten we samen op verkenning te gaan in de wijk. Guess what? precies om de hoek zit er een prachtige zee met mooie rotsen, grotten en zelfs een mini waterval. Dit gelegen tegen een aantal mooie bergen. Bij zoiets moois is het moeilijk om goede woorden te vinden.

Prachtige stad

Als je dan verder loopt kom je in een park met palmbomen, mooie velden gras en prachtige sinasappelbomen! Helemaal super.. vooral voor Adam die net uit Polen kwam waar het -10 graden is en er totaal geen palmbomen te vinden zijn.  Eenmaal het park uitgelopen hoorden we ineens muziek! We waren bij het Ataturk Stade aangekomen… we dachten gelijk aan een concert… Maar dat was het niet!! Neeee… ik en Adam hebben gelijk op onze eerste dag een voetbal wedstrijd van Antalyaspor (lokale voetbalclu gezien.. tenminste alleen de warming up! Zo ontzettend komisch om die turken in rood/witte Antalyaspor kleding te zien! Supergeweldig gewoon… daarna lekker een broodje gehakt gegeten en met wat mensen kennis gemaakt. Het leven is heel relax hier! De straten zijn schoon, gebouwen zijn prachtig.. kortom teveel te beleven in zo’n plaats.

Ik had nog niet verteld dat ons hostel: Sabah Pansiyion in het oude gedeelte zit van Antalya. Wat dit betekent?? We zitten in een wijk met prachtige ruines, oude huizen, overblijfselen van eeuwen geleden en nog veel meer bijzonderheden. Ik vind dit persoonlijk een geweldig stuk om in te verblijven.

Nog meer nieuwe vrienden!

‘s avonds hebben we drie andere studenten ontmoet, waaronder de andere Nederlander Roderick! Die sliep op de kamer met een meisje uit Litouwen (Jurgita) en een Duitser (Mathias). Later op de avond kwam er een Italiaanse architect bij (Emilliano). Ik lach me suf om die Italiaan.. die zegt overal OKayyyy op.. tjsa iets wat je moet meemaken voordat je het kunt begrijpen! Met zijn 6-en lekker uit eten geweest in een herbouwde hamam, wat een hele gave sfeer creerde. Eenmaal terug gekomen in het hostel weer andere studenten ontmoet en zo blijft het maar doorgaan.

Inmiddels zijn we compleet en hebben we ook onze eerste schooldag achter de rug. We hebben studenten uit: Polen, Litouwen, Nederland, Duitsland, Italie, Tsjechie, Oostenrijk & Finland!

November 6, 2017 Posted by in Uncategorized

0 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *