Fietsen in Istanbul

De leukste manier om het oude Constantinopel te ontdekken:  Fietsen in Istanbul! Wanneer je denkt aan de grootste en de meest economische welvarende stad van Turkije, zou je misschien niet direct denken dat je hier ook een ontspannen fietstocht kunt maken. Het tegendeel is echter waar. Fietsen in deze stad van 1001 nachten is een verrijking van je vakantie, lees hier snel waarom!

Waarom fietsen in Istanbul?

 

  • Ontdek De Blauwe Moskee het Topkapi paleis en andere highlights;
  • Voel de wind in je haren en fiets langs de prachtige Gouden Hoorn;
  • Een leuke en veilige manier om de stad te leren kennen;
  • Laat je informeren: ontdek ook de meest unieke en minder toeristische plekjes!

Highlights

Er zijn genoeg hoogtepunten in dit voormalige Byzantijnse rijk te vinden. Fiets langs de oude stadsmuren en ontdek het prachtige Topkapi paleis, ook wel het ´kanonnenpoortpaleis´ genoemd. Bewonder de betoverende Blauwe Moskee en de Arasta Bazaar. De Arasta bazaar waar je heerlijk kunt shoppen bij unieke winkeltjes en De Blauwe Moskee als een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de metropool. Met een koepel van maar liefst 33 meter doorsnee straalt deze Moskee rijkdom uit en kun je zelfs van ver nog prachtige plaatjes schieten. Tijdens de Istanbul Fietstour: de Highlights kun je in slechts 3 uur tijd het beste van de stad zien waaronder ook vele musea in Istanbul zoals het Hagia Sophia. Tip: Fietsen in Istanbul doe je aan het begin van je stedentrip! Op deze manier leer je de stad gelijk goed kennen en kun je aan de hand van nieuwe informatie je verdere verblijf plannen.

 

Gouden Hoorn

Natuurlijk kun je de Gouden Hoorn op vele plekken in de stad bewonderen en kun je heerlijk langs het water lopen. Echter, deze rivier beleef je pas echt wanneer je er op de fiets langs toert. Met de wind in je haren en de prachtige uitzichten is het uniek om hier te kunnen fietsen. In Istanbul is dit een zeer aangename route doordat er langs de rivier fietspaden en parken zijn aangelegd. Fiets diverse hoogtepunten tegemoet zoals kerken en moskeeën en fiets door de oudste buurten van de stad. Kijk hier voor meer informatie over de Istanbul Gouden Hoorn Fietstocht.

 

Leuke & Relaxte Citytrip start

Fietsen in Istanbul is de beste manier op de deze stad te leren kennen. Je ziet enorm veel op de fiets en je rijdt in korte tijd langs de beste plekken van de stad. Wanneer je aan een fietstour deelneemt wordt je begeleid door een professionele gids. Een local met jarenlange ervaring zorgt ervoor dat jij de juiste informatie krijgt en dat je een veilige route fietst. De gids weet vaak de beste en minder toeristische restaurants om heerlijk te kunnen lunchen of dineren. Vraag naar de bijzondere plekken welke je niet zo snel op internet terug kunt vinden en leer de stad op je duimpje kennen. Kortom fietsen in Istanbul is onmisbaar voor je vakantie!

 

 

June 11, 2018 Posted by in Uncategorized

0 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *